Scroll naar boven

Een warm hart in uw huis

De rol van sfeerverwarming volgens Pook Haarden

's Avonds thuiskomen en met één klik het vuur van uw gashaard aanzetten. Bij een verjaardag of feestdagen zoals kerst of nieuwjaar met z'n allen om het knisperende houtvuur. Een mooie zomeravond verlengen met een tuinkachel die sfeer en warmte verspreidt. Vult u het lijstje in gedachten al aan?

En dan … genieten maar! Sfeer in huis! Warmte, in dubbel opzicht. Wat een verschil met 'alleen' de cv aan.

Doe inspiratie op
Elektrische sfeerhaard van Faber

Dimplex Cassette 1000 elektrische sfeerhaard

14 begrippen

Panoramahaard tussen keuken en woonkamer

Roomdivider

Een extra diepe panoramahaard, gebruikt om zowel vanuit de eetkamer, de woonkamer als de keuken zicht op het vuur te bieden (swipe voor meer voorbeelden).

Tunnelhaard met zicht aan twee kanten

Tunnelhaard

Wil je in twee ruimtes profiteren van de warmte en de gezelligheid, kies dan voor een tunnelhaard. Deze is ook van Brunner, maar veel fabrikanten maken een tunnelhaard.

Zicht aan alle kanten met panoramahaard

Panoramahaard

Zicht vanuit de hele ruimte, dat is het voordeel dat een brede panoramahaard biedt. Hier ons eigen ontwerp uit de Signature Series, de Pook Steel One, met glas aan drie kanten. Deze is op gas, ook voor houtstook leverbaar.

Inzethaard

Inzethaard

De aloude 'openhaard' is passé. Het rendement is laag en de emissie past niet meer in deze tijd. Een inzethaard op gas of met hout kan zonder al te veel hak- en breekwerk in een bestaande schouw worden ingebouwd.

 

Inside/out

Inside/out's zijn bijzondere tunnelhaarden die in een gevel kunnen worden ingebouwd. Op die manier kun je er het terras en de woonkamer mee verbinden. De Douglas en de Koto van Wanders zijn voorbeelden.

Brede strakke gashaard

Hoekhaard +

Sfeerhaarden in de maat XXL in een strakke schouw zijn een sieraad voor elke woonkamer. Deze gashaard van Bellfires haalt de drie meter.

POOK Signature Series type Style

Schouw

Er zijn maar een paar merken die een inbouwhaard inclusief schouw leveren. Interessanter is als u een schouw op maat laat maken. Dat heeft u echt een unieke haard.
Pook Haarden ontwerpt unieke schouwen op maat van hout, steen of staal (zie foto).

Speksteen houdt de warmte vast

Speksteen

Dit materiaal is verwerkt in vrijstaande houtkachels van Altech, Hase en Wanders. Speksteen houdt de warmte lang vast als de kachel is uitgegaan. En dat merk je de volgende ochtend.

Moederhaard met waterverwarming

Moederhaard

Een bedrieglijk kleine houtkachel van Brunner is de bron voor verwarming van een systeem op basis van een moederhaard waarmee je warmte kunt opslaan.

Open verbranding (1)

De zuurstof wordt betrokken vanuit de ruimte waar de haard is opgesteld. Daardoor hoeft er alleen maar een enkelwandig afvoerkanaal worden dgeplaatst.

(zie gesloten verbranding)

Gesloten verbranding in een gashaard

Gesloten verbranding (2)

Zuurstof voor de verbranding wordt van buiten de ruimte gehaald. Dat geeft een prettiger binnenklimaat. In dit geval is er een dubbelwandig afvoerkanaal nodig, een voor de aan- en een voor de afvoer.

draaideur

Draaideur versus liftdeur (1)

Niet een mooi plaatje, wel duidelijk: een draaideurmodel is relatief compact en de schouw kan naar boven toe smaller uitgevoerd worden. Hout bijvullen moet wel een beetje voorzichtig gebeuren omdat er wat rook kan ontsnappen.

liftdeur

Liftdeur versus draaideur (2)

Een liftdeur heeft qua inbouw naar boven toe meer ruimte nodig. Hout bijvullen of het vuur even aanjagen door deze op een kier te zetten gaat fijn, er kan bijna geen rook ontsnappen.

Houtvuur in openhaard

Openhaard?

Die zoekt u tevergeefs in deze website. Openhaarden hebben een laag rendement en zorgen voor veel emissie. Wij bieden met inzethaarden op gas of hout de mogelijkheid uw openhaard te laten ombouwen.

Houtstook: het oergevoel en CO2-neutraal

Houtstook is de meest pure vorm van sfeerverwarming.
Een vuurtje maken op de juiste manier, een blokje erbij en kijken hoe het vuur zich ontwikkelt ... het is een oergevoel.
Tegelijkertijd is er kritiek: houtstook zou bijdragen aan een slechter milieu.

Daarover is heel veel te zeggen en te melden.
Zó veel dat we er een aparte pagina aan hebben gewijd om u zo neutraal en volledig mogelijk proberen voor te lichten. Dat vinden wij ook onze verantwoordelijkheid.
De bottom line:
1) 'echte' openhaarden zijn niet meer van deze tijd en raden wij ten sterkste af
2) houtstook is CO2-neutraal, en met het stoken moet je verstandig omgaan: daarover tal van tips.
3) het is pas recent dat er technische aanpassingen op de markt komen die het fijnstofprobleem terugdringen. Pook Haarden loopt daarbij voorop.

Meer inspiratie: 14 opstellingen met houtkachels

  • Houthaarden
 
 
pook-modellen_1440

Kijk ook bij:

Alle houtkachels Houtstook en milieu

Pook Haarden BV is dealer van houtkachels van Altech, Barbas, Brunner, Charnwood, Gazco, Hase, Iron Dog, Jacobus, Jøtul, Reny, Stovax en Wanders en is fabrikant van de POOK Signature Series.

Het gemak en de leveringszekerheid van gas

Leveringszekerheid? En de huidige problemen dan? Korte versie: het zijn belangrijke industrieën die alleen mét gas kunnen functioneren. Daarom zet Europa alles op alles om aan gas te komen. De hoge gasprijzen zijn al weer lang verleden tijd, maar het duurt altijd even voordat die doorwerken in de consumentenprijzen. De eersten die er iets van merken, zijn de mensen met een variabel contract. Misschien dalen ze niet tot het niveau van voor februari 2022, maar zullen wel zeer acceptabel worden. En sfeerverwarming is geen hoofdverwarming. Dus toekomst heeft stoken op gas zeker wel. Verderop schrijven we hier meer over.

De voordelen: geen gedoe, een uurtje even de gashaard aan of de hele avond: kwestie van op een knop drukken. Te warm of te kil in huis: even minnen of plussen. Geen gesleep met hout. Dat heet gemak.
En kijk zeker ook even bij onze eigen ontwerpen, wat een mogelijkheden in uitvoeringen van uw gashaard of gaskachel.

Gas is een bijzonder schone vorm van verbranding. Maar wat is er veel te doen over het gas. Toch stellen wij: u gaat kiezen voor sfeerverwarming en die gebruikt u zeer waarschijnlijk alleen op geschikte momenten. Gas heeft leveringszekerheid door alle maatregelen in Europa en alternatieven komen eraan. Natuurlijk wilt u daar meer over weten.

Meer inspiratie: 16 opstellingen met gashaarden

  • New Category
 
 
pook-wood-02_1440

Kijk ook bij:

Alle gaskachels Gas en de toekomst

Pook Haarden BV is dealer van gashaarden van Bellfires, Dru, Element4, Faber en Wanders, en is fabrikant van POOK Signature Series.

Levensecht vuurbeeld en geen afvoerkanaal nodig

De tijd dat je al van ver zag dat een elektrische haard geen 'echt' vuur had, ligt ver achter ons. Het vuurbeeld van de nieuwste generatie is overtuigend gevarieerd en u heeft bovendien de keus voor een knisperend geluid of omhoog kringelende 'rook'.

Het laten branden van een elektrische inzethaard of vrijstaand model levert geen enkele uitstoot op. Een afvoerkanaal is niet benodigd, dus de toepasbaarheid is oneindig.

Meer inspiratie: elektrische sfeerverwarming

  • New Category
 
 
dimplex-cassette-l-pebbles_1920

Kijk ook bij:

Alles met een stekker Elektriciteit en milieu

Pook Haarden BV is dealer van elektrische haarden van Dimplex en Faber, en is fabrikant van Pook Style.

Contact

U kunt bellen of, wanneer het u uitkomt, ons berichten met onderstaande webformulieren of online een afspraak voor een showroombezoek inplannen. Handig: bij zowel het contactformulier als het serviceverzoek kunt u zonder belasting of beperkingen van uw en onze mailbox tot maximaal 10 foto's versturen.

En beelden zijn, indien van toepassing, altijd zeer welkom!

Menu