Scroll naar boven

Onderhoud en service

Onderhoud = veiligheid

Elk apparaat op het gebied van sfeerverwarming, hout, gas, elektriciteit of anderszins, heeft onderhoud nodig. Dat is in het belang van uw eigen veiligheid of de bedrijfszekerheid van uw haard of kachel – opeens in de kou zitten wil immers niemand -, maar ook op onnodige overlast voor het milieu.

Een installatie die door ons geleverd en onderhouden wordt, werkt. Punt. Pook Haarden heeft haar reputatie verbonden aan kwaliteit, garantie en service.

Als we bij het periodiek of eenmalig onderhoud van uw haard of kachel een kwetsbaarheid vaststellen, dan melden we dat en stellen een aanpassing voor. Na uitvoering daarvan bent u weer voor lange tijd verzekerd van een goede en veilige werking. Zo kunt u onbezorgd genieten van uw kachel of haard.

Iron Dog #5 in de uivoering zilver

Iron Dog #5 in de uitvoering zilver: een plaatje!

Uw houtkachel

Onderhoud aan houtkachel of houthaard, of het nu een inbouwhaard betreft of een vrijstaande kachel, komt op dezelfde routine neer: de schoorsteen moet jaarlijks worden geveegd, er vindt een inspectie plaats van de afdichting en de belangrijkste onderdelen van de kachel en soms krijgt u een advies bepaalde onderdelen te laten vervangen. Op die manier bent u verzekerd van een veilige en efficiënte werking.

Voor het vegen van uw schoorsteen werkt Pook Haarden samen met partners, gespecialiseerde schoorsteenvegers die volgens onze normen werken.

Meer over onderhoud Stooktips en stookalert
Grondoven van Brunner

Accumulerende hoekhaard 51 52 52 van Brunner

Uw gashaard

Veiligheid staat voorop: niet alleen wij, maar vrijwel alle fabrikanten van gaskachels of -haarden bevelen aan het toestel jaarlijks te onderhouden. U kunt dit vergelijken met jaarlijks onderhoud aan uw cv-ketel.

Brander en het glas worden gereinigd, waardoor u optimaal kunt genieten van uw gashaard en de emissie onder controle blijft.

Regel het periodieke onderhoud aan uw gashaard of gaskachel.

Meer over onderhoud
Faber Matrix met Logburner

Faber Matrix 800 500 gashaard met Logburner

Elektrische sfeerverwarming

Onderhoud aan elektrische verwarming is doorgaans niet nodig. Bij sommige modellen is het nodig het waterreservoir bij te vullen. Uiteraard kunt u dat zelf doen.

Mocht u toch reden hebben om ons naar uw elektrische sferverwarming te laten kijken, schroom dan niet met ons contact op te nemen.

Elektrische sfeerhaard van Faber

Faber elektrische sfeerverwarming

Veelgestelde vragen

Wat voor u van belang kan zijn hebben we gerubriceerd geplaatst. Elk vakje kunt u open klikken. Mist u iets of heeft u suggesties, laat het ons weten!

Dit stukje is in aanbouw.

Serviceverzoek

Goed om te weten: regulier onderhoud voeren we uit in de maanden maart t/m september.
Ook wanneer de haard in de maanden tussen september en maart geplaatst is, zal het onderhoud wat verschoven worden ten opzichte van de installatiemaand. Wij nemen onderhoud namelijk serieus en trekken daar tijd voor uit. Bovendien moet de sfeerverwarming afgekoeld zijn voordat we onderhoud kunnen uitvoeren.

Tussen maart en september kunnen wij al onze klanten met aandacht van dienst zijn en ervoor zorgen dat de toestellen voor het stookseizoen weer helemaal up-to-date zijn.
Uiteraard staan wij in het 'hoogseizoen' wel voor u klaar om eventuele plotselinge storingen te verhelpen. We geven daarbij voorrang aan toestellen mét onderhoudscontract en daarom kan onze reactietijd wat langer duren

Voor gastoestellen Voor houtstook

Menu