Scroll naar boven

Onderhoud en service

Onderhoud = veiligheid

Elk apparaat op het gebied van sfeerverwarming, hout, gas, elektriciteit of anderszins, heeft onderhoud nodig. Dat is in het belang van uw eigen veiligheid of de bedrijfszekerheid van uw haard of kachel – opeens in de kou zitten wil immers niemand -, maar ook op onnodige overlast voor het milieu.

Een installatie die door ons geleverd en onderhouden wordt, werkt. Punt. POOK Haarden heeft haar reputatie verbonden aan kwaliteit, garantie en service.

Als we bij het periodiek of eenmalig onderhoud van uw haard of kachel een kwetsbaarheid vaststellen, dan melden we dat en stellen een aanpassing voor. Na uitvoering daarvan bent u weer voor lange tijd verzekerd van een goede en veilige werking. Zo kunt u onbezorgd genieten van uw kachel of haard.

Iron Dog #5 in de uivoering zilver

Iron Dog #5 in de uitvoering zilver: een plaatje!

Uw houtkachel

Onderhoud aan pelletkachel, houtkachel of houthaard, of het nu een inbouwhaard betreft of een vrijstaande kachel, komt op dezelfde routine neer: de schoorsteen moet jaarlijks worden geveegd, er vindt een inspectie plaats van de afdichting en de belangrijkste onderdelen van de kachel en soms krijgt u een advies bepaalde onderdelen te laten vervangen. Op die manier bent u verzekerd van een veilige en efficiënte werking.

Voor het vegen van uw schoorsteen werkt POOK Haarden samen met partners, gespecialiseerde schoorsteenvegers die volgens onze normen werken.

Meer over onderhoud Stooktips en stookalert
Grondoven van Brunner

Accumulerende hoekhaard 51 52 52 van Brunner

Uw gashaard

Veiligheid staat voorop: niet alleen wij, maar vrijwel alle fabrikanten van gaskachels of -haarden bevelen aan het toestel jaarlijks te onderhouden. U kunt dit vergelijken met jaarlijks onderhoud aan uw cv-ketel.

Brander en het glas worden gereinigd, waardoor u optimaal kunt genieten van uw gashaard en de emissie onder controle blijft.

Regel het periodieke onderhoud aan uw gashaard of gaskachel.

Meer over onderhoud
Faber Matrix met Logburner

Faber Matrix 800 500 gashaard met Logburner

Elektrische sfeerverwarming

Onderhoud aan elektrische verwarming is doorgaans niet nodig. Bij sommige modellen is het nodig het waterreservoir bij te vullen. Uiteraard kunt u dat zelf doen.

Mocht u toch reden hebben om ons naar uw elektrische sferverwarming te laten kijken, schroom dan niet met ons contact op te nemen.

Elektrische sfeerhaard van Faber

Faber elektrische sfeerverwarming

Veelgestelde vragen

Wat voor u van belang kan zijn hebben we gerubriceerd geplaatst. Elk vakje kunt u open klikken. Mist u iets of heeft u suggesties, laat het ons weten!

Fijn dat u aan ons gedacht heeft! Toch moeten we eerst een vraag stellen. Voldoet uw kachel aan de ECO design norm? Lees hieronder de toelichting.


Het zal u niet ontgaan zijn dat er in Nederland een fijnstofprobleem is. Er zijn wetten aangenomen en maatregelen uitgevaardigd om die uitstoot te verminderen. En daar staan wij achter. Wij willen namelijk dat iedereen in Nederland moet kunnen blijven genieten van een heerlijk houtvuur. Om dat zo te houden moeten en willen wij de nieuwe wet van 1 januari 2022, die een ECOdesign keurmerk verplicht stelt voor elke te monteren houtkachel, voor de volle 100 procent respecteren. Niet omdat we het braafste jongetje in de klas willen zijn, wel omdat we weten dat een verantwoorde installatie op basis van een ECOdesign houtkachel de enige manier is om de mogelijkheid van houtstook in de toekomst stand te laten houden. Wij installeren dus alleen kachels die een ECOdesign keurmerk hebben.
Heeft u een kacheltje zonder dat label gekocht op Marktplaats of bij een bouwmarkt, of heeft u dat schattige antieke kacheltje geërfd dat nog van oma is geweest … sorry, wij kunnen en mogen en willen dat niet voor u aansluiten. Stoken op hout is ook onze passie, en wij kunnen onze naam nu eenmaal niet verbinden aan een installatie die niet voldoet aan de wettelijke normen.


Welke mogelijkheden heeft u dan?

  1. Heeft u een kachel met ECOdesign keurmerk maar is die niet bij ons gekocht, dan kunt u het beste aan de leverancier vragen de installatie van uw kachel voor u te regelen of een tip te geven wie dat kan doen. Tip: installatie moet altijd door een gecertificeerde installateur gebeuren, dat is een wettelijke verplichting.
  2. Het klinkt hard, maar dit is het meest toekomstbestendige antwoord: neem uw verlies, oud ijzer levert veel op tegenwoordig, en schaf (via ons of welke gecertificeerde installateur dan ook) een kachel met het keurmerk aan, laat dat professioneel installeren, stook hout zoals het hoort en geniet elke minuut van uw verantwoorde houtvuur.

Een erg lang antwoord op uw vraag, dat realiseren we ons. Maar we hopen u hiermee wél een genuanceerder antwoord gegeven te hebben dan 'sorry, doen we niet, zoek een ander'.

U bent zeer van harte welkom in onze showroom om alle mogelijkheden op een rij te zetten en daar zitten prachtige oplossingen bij.

Jazeker, sinds we een nieuwe monteur in dienst hebben die gespecialiseerd is in pelletkachels behoort dit type onderhoud tot ons pakket.

Dat kan zeker. We hebben jarenlang met 't Smidje samengewerkt en hadden afspraken elkaar onderling te ondersteunen. We vinden het jammer dat 't Smidje is gestopt, maar nemen graag uw houtkachel in onderhoud.

 

Serviceverzoek

Onderhoud aan uw haard kunnen we in principe het hele jaar door doen. De haard moet afgekoeld zijn voordat de monteur ermee aan de slag kan. Voorts is het voor uw eigen gemoedsrust wel het prettigst als u het onderhoud plant voor het stookseizoen begint.

Wel geven we nog steeds voorrang aan toestellen mét onderhoudscontract en daarom kan onze reactietijd wat langer duren als u geen contract met ons heeft.

Voor gastoestellen Voor houtstook

Menu