Scroll naar boven

Rookkanaal vegen

Gaat het alleen om vegen en niet om compleet onderhoud, dan kunnen we u momenteel alleen van dienst zijn als de installatie daadwerkelijk door POOK Haarden BV geplaatst is. Is dat niet het geval, dan kunt u een van onze partners daarvoor benaderen:

Den Hartog Schoorstenen
Leerbroekseweg 27
4245 KR  Leerbroek
(0345) 54 94 33
info@hartogschoorstenen.nl

De Griffioen Reiniging
Anthonetta Kuijlstraat 36
3066 GS  Rotterdam
(010) 404 64 59
info@griffioen-reiniging.nl

Bovenstaande suggestie is bedoeld om u direct verder te helpen. Uiteraard staat het u vrij een alternatieve oplossing te vinden.

Onderhoud inclusief vegen

Bij de tarieven voor het jaarlijkse onderhoud van uw houthaard op basis van een abonnement inclusief vegen en voorrijkosten gaan we uit van een straal van 30 kilometer berekend vanaf ons adres in Arkel. Buiten de straal van 30 kilometer komt daar een extra kilometervergoeding bij van € 0,85. Wij vegen alleen installaties die door onszelf gebouwd zijn. In het formulier Onderhoud houtstook vindt u alternatieve adressen als uw installatie niet door ons is gebouwd.

 • Met abonnement:
  • € 75,- voor het eerste rookkanaal (indien geen rietenkap) en daarna indien van toepassing € 47,50 per extra kanaal.
  • Indien de woning een rietenkap heeft, zijn de kosten € 85,- bij standaardsituaties*.
 • Zonder abonnement:
  • 'Losse' veegbeurten voor een woning (indien geen rietenkap) kosten € 85,- per keer en daarna, indien van toepassing, € 52,50 per extra kanaal.
  • Indien de woning een rietenkap heeft, zijn de kosten 95,- bij standaardsituaties*.

Camera-inspecties

Voorts is het mogelijk een camera-inspectie te laten uitvoeren. Het doel daarvan is de bedrijfszekerheid van het rookkanaal in kaart te brengen. Van de inspectie doen wij verslag en geven we u advies dat is gebaseerd op de bevindingen. De kosten voor de inspectie en het rapport zijn € 95,- eenmalig.

 • Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventueel benodigde materialen, tenzij anders vermeld. U kunt ter plekke betalen met PIN of à contant.
 • Voor werkzaamheden op rekening brengen wij € 7,50 euro in rekening.
Stooktips en stookalert
Jena

Hase Jena speksteenkachel voor houtstook

* Bij bijzondere situaties kunnen deze kosten afwijken. Mocht u twijfelen of het kanaal van uw woning binnen de standaardsituaties valt, kunt u altijd een foto van het kanaal/de woning sturen ter beoordeling.
In ons aanvraagformulier is er de mogelijkheid om foto's toe te voegen zonder beperkingen van uw of onze mailbox.

Onderhoud/reparatie hout- en pelletkachels

Op dit moment hebben we veel aanvragen. Dat betekent dat we ons voor regulier onderhoud alleen kunnen concentreren op

 1. pellethaarden in de regio midden-Nederland.
 2. houtkachels/haarden plus installatie die geplaatst zijn door POOK Haarden, Open Haarden Centrum Breda of 't Smidje.

Is een van beide het geval, dan kunt u zoals gewoon bij ons terecht voor onderhoud, reparaties en/of vervanging van onderdelen.

Tarieven pelletkachels

Deze tarieven gelden voor installaties die door POOK Haarden BV verzorgd zijn. Als de installatie niet door ons verzorgd is maar door een andere erkende installateur, kunt u toch een aanvraag doen via het serviceformulier. Wij vragen u daarin ons meer informatie en een paar foto's toe te sturen waardoor we kunnen beoordelen of we u kunnen helpen. Zo ja, dan is wellicht eerst een nulmeting nodig. U kunt daarna kiezen uit eenmalig of jaarlijks onderhoud.

 1. Onderhoud (installatie door ons, met contract), € 325,- inclusief vegen rookkanaal.
 2. Onderhoud (installatie door ons, zonder contract), € 395,- inclusief vegen rookkanaal.

De nulmeeting kost € 475,-, daarna kunt u desgewenst kiezen voor een onderhoudsovereenkomst.

Tarieven houtkachels

Aan houtkachels is doorgaans geen onderhoud nodig, of het moet om een versleten koord of een ruitje gaan. Onderstaande tarieven gelden voor installaties die door ons of door Openhaarden Centrum Breda of 't Smidje verzorgd zijn.

Onderhoudstarief: eerste 30 minuten (vast) € 60,-, extra tijd (per kwartier) € 20,-.

Voorrijkosten

 • Voorrijkosten binnen straal van 30 kilometer vanaf ons adres in Arkel (of we houden, indien de installatie verzorgd is door Openhaarden Centrum Breda of 't Smidje, hun adres in Breda of Galder aan): € 30,-.
 • Voorrijkosten buiten straal van 30 kilometer: € 30,- + € 0,85 per extra kilometer.
 • Indien u een onderhoudsabonnement heeft, betaalt u geen voorrijkosten.

 

Stooktips en stookalert
Prachtige brede inbouwhaard van Brunner

Prachtige brede inbouwhaard van Brunner, de AK 53 166.

Serviceverzoek hout

Goed om te weten: regulier onderhoud voeren we uit in de maanden maart t/m september.
Ook wanneer de haard in de maanden tussen september en maart geplaatst is, zal het onderhoud wat verschoven worden ten opzichte van de installatiemaand. Wij nemen onderhoud namelijk serieus en trekken daar tijd voor uit. Bovendien moet de sfeerverwarming afgekoeld zijn voordat we onderhoud kunnen uitvoeren.

Tussen maart en september kunnen wij al onze klanten met aandacht van dienst zijn en ervoor zorgen dat de toestellen voor het stookseizoen weer helemaal up-to-date zijn.
Uiteraard staan wij in het 'hoogseizoen' wel voor u klaar om eventuele plotselinge storingen te verhelpen. We geven daarbij voorrang aan toestellen mét onderhoudscontract en daarom kan onze reactietijd wat langer duren als u geen contract met ons heeft.

 

Menu