Scroll naar boven

Wind, zon, aardwarmte of ...

Meestal wordt verwarmen met stroom neergezet als 'Is er geen mogelijkheid om een afvoerkanaal te plaatsen of kiest u niet voor gas of hout, dan is elektrische sfeerverwarming een aantrekkelijk alternatief'. Dat klinkt in onze oren nét iets te 'next best'. Verwarmen op stroom heeft zeker ook aanmerkelijke voordelen: de brandstof, de stroom dus, wordt door het stijgende aanbod steeds goedkoper en ook de aanleg is een stuk eenvoudiger, dus voordeliger.

Het imago waarmee elektrische sfeerverwarming de laatste tijd voorts afgerekend heeft, is dat het vuurbeeld er niet erg realistisch uit zou zien. De merken die wij leveren, beschikken wel degelijk over modellen die een gevarieerd vlambeeld geven. 'Zien doet geloven'. Als u aangeeft wat de ruimte is waarin de sfeerverwarming gepland is en wat u ervan verwacht, kunnen wij u goed informeren over een passend model.

Box 45 45 van Bellfires met opslagmodule

Prachtige elektrische haard met houtset, de Element4 Club 80H

Het milieu-aspect

Elektriciteit moet worden opgewekt en dat kan vaak met zonne- en windenergie. Maar dat lukt niet altijd. Ook 's nachts en in de winter hebben we elektriciteit nodig. In Nederland hebben we daarom nog steeds energiecentrales (kernenergie, kolen of gas) die bijspringen als daar behoefte aan is.

Pook Haarden heeft neutrale voorlichting hoog in het vaandel: daarom willen we compleet zijn door te melden dat, mocht u echt volkomen 'neutraal' willen verwarmen, u in feite zou moeten kiezen voor een producent die belooft 100% groene stroom te leveren.

Hoe we aan enegie komen is niet alleen een technische kwestie. Het is de politiek die sturend is. In feite zit aan elke vorm van energiewinning wel een nadeel. Of het zijn te hoge kosten, of dieren die lijden, of geluidsoverlast, of de landschapsvervuiling, of mogendheden die druk uitoefenen ...
Een alternatief op termijn is waterstof, waarvan de ontwikkeling hard gaat. Pas dan kunt u ook met uw e-auto en e-sfeerverwarming of het gebruik van de trein gegarandeerd zijn van uitstootvrij gebruik.

 

Alle toestellen
Modore 100 van Element4 met realistisch vlambeeld

Modore 100 van Element4 met realistisch vlambeeld

Menu